Sdp EI ole hallituksessa!

Tuore Hesarin kysely osoitti, että kolmasosa kansasta luulee sosialidemokraattien olevan ja olleen hallitusvastuussa kuluneet neljä vuotta. Tähän saakka on arvosteltu demarien oppositiopolitiikkaa liian repiväksi ja räksyttäväksi. Nyt käy ilmi, että perusasiatkin politiikasta hämärtyvät uutisvirran pyörteissä isolle osalle kansasta. Ehkä seuraavaksi arvostellaan turhan vaisusta hallituksen haastamisesta.

Sdp ei ole ollut hallituksessa, vaan keskustapuolue, kokoomus, vihreät ja ruotsalainen kansanpuolue ovat hallinneet maata oikein sydämen kyllyydestä. Vanhasen-Kiviniemen-Kataisen hallitustaipaleen jäljiltä työttömyys on pahentunut, valtiontalous on pahasti velkaantunut ja tulevaisuuden eväitä on syöty. Jäljet muistuttavat sitä, mikä Ahon-Viinasen porvarihallitukselta jäi perinnöksi kaudelta 1991-95.

Edellisen porvarihallituksen kaudella massatyöttömyys, raippaverot ym. vitsaukset nostivat Sdp:n kannatuksen parhaimmillaan 34 prosentin lukemiin. Keskusta ja kokoomus jäivät yhteenlaskettuinakin taakse. 1995 eduskuntavaaleihin mennessä kannatuskehitys hieman taittui, mutta demarit saavuttivat kuitenkin sodanjälkeisen ajan ennätyksen 63 kansanedustajanpaikkaa kahdesta sadasta.

Nyt mielipidekyselyt kertovat yhtä suuresta kannatuksen siirtymästä hallituspuolueilta oppositiolle. Nykyisten hallituspuolueiden yhteenlaskettu kannatus on romahtanut liki 60 prosentista 50 prosentin tienoille. Sosialidemokraattien ja perussuomalaisten kannatukset yhdessä ovat taas 34-35 prosentin luvuissa. Miten ihmeessä opposition sisäisessä jaossa tällä kertaa Soinin kevyt herjanheitto olisi tuomassa yhtä paljon ääniä kuin Sdp:n näytöt vuosikymmenten työstä hyvinvointivaltion rakentamiseksi ja puolustamiseksi?

Tuo sumussa kulkevien kansalaisten suuri osuus taitaa selittää paljon. Helsingin Sanomien mukaan perussuomalaisten kannattajissa sekä työntekijäammateissa toimivissa on erityisen paljon (yli 40%) niitä, jotka luulevat demarien olevan mukana hallituksessa.

Oletetaanpa varovaisesti, että heistä puolet kannattaisikin demareita jos heillä olisi oikea tieto hallituskokoonpanosta ja siitä, että tämän vaalikauden ratkaisuihin Sdp ei ole päässyt vaikuttamaan. Sellainen korjausliike nostaisi Sdp:n ohi kokoomuksen suurimmaksi puolueeksi yli 21 prosentin kannatuksella (ja pudottaisi perussuomalaiset noin 13 prosentin lukemiin, mikä sekin ylittäisi Vennamoiden ajan SMP:n huippuhetket).

Minä lyön vaikka Smurffilimsapullon vetoa, että vaalikamppailun viime viikkoina käy juuri tämän suuntaisesti. Maailmojen järistessä arvostetaan turvallisuutta, rehellistä työtä oikeudenmukaisemman tulonjaon ja verotuksen puolesta. Hetkellisen protestihuuman sijasta äänestetään työn ja oikeudenmukaisuuden puolesta – Sdp tarjoaa väylän todelliseen muutokseen ja yhteiskunnallisten epäkohtien korjaamiseen.

Hämeen demarit lähtevät ennätykselliselle vaalikiertueelle koko ehdokaskaartin voimalla. Tule juttelemaan, kyselemään ja evästämään!

7 kommenttia artikkeliin “Sdp EI ole hallituksessa!”
 1. avatar Leo Leppänen sanoo:

  Moro Johannes!

  SDP:n oppositiopolitiikka on ollut epäonnistunutta ja näkymätöntä, suorastaan avutonta. Tässä syy, miksi kansasta kolmannes luullee SDP:n edelleen majailevan maan hallituksessa.

  Olet erinomainen esimerkki SDP:n poliitikkojen tunareista.

  Et alennu keskustelemaan täällä sosiaalisessa mediassa. Tuhlaat aikaasi Hämeen Sanomien kotisivujen blogiisi. Kirjoittelet yleviä ja viisaita omassa ylhäisyydessä. Et ole muuten ainoa tällainen kansanedustajaehdokas Hämeen vaalipiirissä.

  Ota Iisakista ja Rautiosta esimerkkiä.

  Ystävällisesti
  – lexa

 2. avatar Heikki Koskela sanoo:

  Moro Johannes!
  Demareilla on ollut informaatiokatkos. Kepulaiset tietävät aina, koska kepu on hallituksessa.
  Yst. terv. Hessu K.

 3. avatar Vara-Everstiluutnantti sanoo:

  On se muuten kumma homma, että järjestäen liki kaikki ei-persuehdokkaat vain haukkuvat Persu-puoluetta, eivätkä käytä tätäkin tärkeää aikaa markkinoidakseen omaa tieto-taitoaan ja osaamistaan. Vaan taitaakin olla niin, ettei sitä osaamista niin omassakaan puolueessa ole ollut? Tai sitten syynä on se, että kovasti pelottaa? Demarit ovat olleet niin monessa hallituksessa mukana tässä parin viime vuosikymmenen aikanakin, että luulisi sen jo jotenkin näkyvän? Siis jos puheet erinomaisesta osaamisesta paikkansa pitäisivät; mutta kun ei niin ei.

  No on syynä demarit tai jotkut muut, niin narunpää se taitaa olla kädessä jo tuota pikaa. Miljarditolkulla rahaa jaetaan Välimeren kepulimaihin ja kaikki tämä rahoitetaan lainalla. Ja nk. ”työvoimapulaa”, (heh, heh), paikkaillaan ottamalla Suomeen tuhansittain luku- ja kirjoitustaidotonta porukkaa muka työvoimaksi ja veronmaksajiksi. No toki meneehän sitä rahaa hyväänkin tarkoitukseen. Kuten nyt vaikkapa puoli miljoonaa demaripresidentin Afrikan-matkailuun, että eivät sitä siis kaikki asiat ihan hunningolla ole.

  Vaan ei sitä Koskisen tarvitse huolta kantaa pääsystään parlamenttiin, joten turhaa se tuollainen kaunaisuus ja toisten sättiminen on. Uskoisin, että taas hän saa parhaimman äänisaaliin Hämeen vaalipiiristä; tai ainakin toiseksi parhaan vuoren varmasti. Vaimokin sanoi, että saattaisi Koskista äänestää, vaikka ei tuo muuten demareita niin ihastele. Paljon kuulemma merkitsee, että Koskinen aina kohteliaasti kadulla tai kaupassa tervehtii ja osaa ajatella asioita sosiaalisestikin, eikä pelkästään demokraattisesti.

  Niin että tsemppiä vaan ja iloisempaa ilmettä. Minäkin saatan tulla torille juttelemaan ja ehkä hankaliakin kyselemään. Ensimmäiseksi kannattaisi vaikkapa opetella, että kuinka monta nollaa on kymmenessä miljardissa? Pienenä vinkkinä, että jos osaa vastauksen kysymykseen ”mikä oli Sepeteuksen poikien isän nimi”, niin saattaisi tästäkin kysymyksestä selvitä?

 4. avatar heikkinotko sanoo:

  Hei Johannes! Ja tsemppiä! Kirjoitat, asiallisesti ja täyttä asiaa! Olen monesti todennut puolisolleni, sekä muutamille tutuilleni, että monet ihmiset eivät ymmärrä lukemaansa tai kuulemaansa! Eihän se muuten ole ymmärrettävissä, kun niin monet eivät tiedä, sitä etteivät Demarit ole hallituksessa. Eivätkä niinollen vastuussa, Suomen nykytilanteesta. Jos päivittäin vaikka yhdet uutiset televisiosta katsoo, niin kyllä silloin pitäisi tietää, miten maa makaa ja mitkä puolueet ovat hallituksessa ja mitkä, oppositiossa. Mutta eihän se nyt ole mikään ihme, kun lehdistä saa lukea, että katsotuin ohjelma oli putous jamuut vastaavat höppäohjelmat, niin eihän silloin voi tietääkään missä mennään. Otan tähän erään äitini usein kertoman tarinan. Hän kertoi ihmisestä joka oli tunnettu kylällä höykäsen pölähdykseksi eli hupulan pupula jauhajaksi. Hännelt6ä kysyttiin osaako hän luetella kolme eläintä, jotka ulostavat papanoita? hän luetteli: lammas, hiiri ja jänis. Aivan oikein. Sitten häneltä kysyttiin, tietääkö hän mikä on Turkin pääkaupunki? Hän ei tiennyt! Hänelle sanottiin, että kyllähän sinä noista paska-asioista yiedät paljonkin, mutta et oikeista asioista.
  Tuli vaan mieleen, kun luin sen ”Vara-Everstiluutnantin” kommentin. Perussuomalaisilla, nyt vaan ei ole tähän mennessä mitään konkreettisia aikaansaannoksia, eikä näyttöjä teoista ei eduskunassa, eikä kaupunginvaltuustossakaan. Minähä olen ollut koko viime, sekä nykyisen valtuustokauden, ollut kuuntelemassa puolisoni kanssa jokaisen valtuuston kokouksen. Istumme juuri sopivasti mm. Perussuomalaisten valtuutettujen takana. Vaikka Antero Niemelä ja Ismo Soukola ovatkin ihan tavallisia suomalaisia miehiä, eivät he ainakaan mitää innovatiivisia tai visionäärejä ole. En ole kuullut heidän taholtaan vielä yhtään aloitetta tai muuta suunnitelmaa tai ehdotusta, siitä miten Hämeenlinnaa tulisi kehittää tai parantaa paremmin toimivaksi asullaiden ja veronmaksajien edut huomioiden! Muutenkin se yleisölehteri on näköalapaikka, ja siellä näkee ja kuulee, enemmän kuin monet luulee! Kun sen lisäksi vielä lukee Mitä Hämeen-Sanomat, Kaupunki-Uutiset sekä Viikkouutiset kirjoittavat valtuuston kokouksista ennen ja jälkeen, pysyy aika hyvin ajan tasalla. Lisäksi meille on tullut vuosien myötä monta hyvää tuttua valtuutetuista yli puoluerajojen, laidasta laitaan. Kun heidän kanssaan keskustelee sekä ennen valtuuston istuntoa, että sen jälkeen saa tietää aika monia asioita, joita muuten ei tietäsi. Lisäksi kun heitä tapaa muissakin asiayhteyksissä, niin aina keskustellaan ja vaihdetaan näkemyksiä ja mielipiteitä, puolin ja toisin.
  Olen muuten sitä mieltä, että tänne blogisivustolle ei pitäisi sallia nimimerkkikirjoittelua, eikä kommentteja. Mielestäni se rikkoo koko blogikirjoittelun periaatteen Mielipidepalstat ja yleisönosastot ovat asia

 5. avatar heikkinotko sanoo:

  jatkoa… erikseen. Olisi mukava tietää kuka se nimimerkki ”Vara-Everstiluutnantti” oikein on. Kirjoitustyylistä ja sanavalinnoista, päätellen ei ainakaan kovin sivistynyt! Kirjoitustustyyli on alatyylistä ja rahvaanomaista!
  No se siitä. Hyvää kevättä sinulle, Liisalle, Maisalle ja Liinalle! Ja menestystä vaalikiertueellesi ja tavoitteellesi.

  Terveisin: Heikki Notko

 6. avatar Riitta Nyqvist sanoo:

  Tervehdys heikkinotko!
  Ihailen aktiivisuuttasi aluepoliitiikan seurannassa ihan vilpittömästi.
  Mitä tuohon mainitsemaasi inno- ja visio-aloite-puutteeseen tulee,
  eiköhän hämeenlinnalaisilla veronmaksajilla ole innoa ja visiota meneillään tällä haavaa ihan yllin kylliksi asti.
  Yst. terveisin
  Riitta N.

 7. avatar Ismo Soukola sanoo:

  Heikkinotkolle,

  kunnioitettavaa, että te olette puolisonne kanssa aktiivisia valtuuston istuntojen seuraajia. Siksi hieman hämmentääkin mainintanne minun tai Antero Niemelän innovaatioiden ja visioiden puutteesta.

  Perussuomalaisten linjan mukaisesti olemme pyrkineet pitämään pienen ihmisen puolta (mm. valtuustoaloitteeni alkolukon ottamisesta valintakriteeriksi koulukuljetuksia kilpailutettaessa tai vastustaessamme mm. joidenkin kyläkoulujen lakkauttamista) kaupungin tulevaisuutta rakentaessamme.

  Näitä innovatiivisia visionäärejä meillä riittää vähän liiaksi asti. Me Niemelän kanssa haluamme tuoda esiin enemmänkin tuota järjen ääntä, joka tavan takaa uhkaa jäädä jos jonkin villityksen alle.

Jätä kommentti

css.php