Oikeudenmukaisuutta Eurooppaan ja Suomeen

Hallitusneuvotteluissa sosialidemokraateille olennaista on, että edellisen porvarihallituksen linjaan verrattuna tulee selvä muutos: työllisyyden, oikeudenmukaisemman tulonjaon ja verotuksen puolesta, eriarvoistumista ja kansakunnan kahtiajakoa vastaan.

Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä asetti myös tiukat reunaehdot sijoittajavastuun toteuttamiseksi niin Portugalin tukipaketin kuin Euroopan vakausrahastojen rahoittamisenkin osalta. Jos muiden maiden takuita ja veronmaksajien rahoja käytetään tukijärjestelyihin, on ongelmamaiden vanhojen rahoittajien, pankkien ja sijoittajien, kannettava osuutensa esimerkiksi korkoja ja lainaehtoja huojentamalla – vaikeammissa tilanteissa velkajärjestelyyn ja pääomien leikkaamiseen saakka.

EU:n yhteisellä rahoituksella ei pidä ehdoitta maksaa ulos yksityisiä luotottajia ja näin siirtää riskejä ja menetyksiä veronmaksajien piikkiin. Suomalaisille kysymys on erityisen tärkeä sen takia, että meillä on karvaat kokemukset omasta 90-luvun velkakriisistä, missä aivan liian monet velat ja takaukset jäivät epäoikeudenmukaisesti väärien maksumiesten hoidettaviksi.

Oikeudenmukaisuuden vaatimus yhdistää tarvetta muuttaa kotimaan politiikan suuntaa ja pyrkimystämme panna Euroopan kriisimaiden vakausjärjestelyjen ehdot uusiksi. Ja oikeutta Suomessa sen paremmin kuin EU:ssakaan ei saa, ken itse sitä ei hanki.

Sosialidemokraattien pitää olla uskottava ja luotettava muutosvoima. Toimimme niin kuin vaaliohjelmissamme lupasimme. Vastuullisesti ja vakaasti.

Siihen pohjaa tuleva menestys. Katse on käännettävä jo uusiin vaaleihin – ehkä ei vielä eduskunnan hajoitusvaaleihin, mutta reilun vuoden päässä odottaviin kuntavaaleihin. Omaa linjaa on tuotava esiin joka kunnassa, uutta voimaa ja monipuolista ehdokasjoukkoa koottava. Perussuomalaisia protestiksi äänestäneistä löytyy kasvupohjaa sosialidemokraattien kannatukselle, kunhan olemme aktiivisesti ja ajoissa liikkeellä.

Hämeessä torjuntavoitosta eduskuntavaaleissa on nopeasti ryhmityttävä kohti oikeaa voittoa ensi vuoden kunnallisvaaleissa. Yhteinen työmme jatkuu työn ja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Jätä kommentti

css.php